VILJAN ATT FÖLJA SITT HJÄRTA

Inlägget är ett annonssamarbete med Always kampanj #LikeAGirl.

Så fort jag steg in på Friidrottsarenan, visste jag att det var här jag skulle vara. Jag kände i hela kroppen att jag VILLE satsa på detta. Det har alltid varit självklart. För mig har det alltid handlat om en känsla,  den känslan blev min drivkraft och mitt varför.

Jag har velat hoppa höjdhopp för att bli bäst, men också för att få uppleva pirret i kroppen av att vara i absolut toppform. Att segla högt inför tusentals människor som tittar på mig. Upplevelsen av att ha jobbat stenhårt för något, lagt ner hela själen för att bli bäst. Att sedan få ut och skörda den känslan när det gäller som allra mest, det är magiskt.

Jag förstår att just detta inte är allas drivkraft, detta är inte självklart för alla tjejer. Och även om jag har fått uppleva otroligt mäktiga stunder på stora arenor och framför massvis med människor som hejar på mig. Så finns det såklart en baksida, när kraven du ställer på dig själv aldrig går att nå. När du tror och i många fall faktiskt endast blir dömd av din prestation. När du själv ständigt lever i en tung bubbla av prestation. Då är det inte längre så lätt att hitta känslan som gör att du lyfter till skyarna och lättar från marken.

Det är en stor lärdom jag har dragit från leva i elitidrottens värld, jag börjar lära mig att hantera mina prestationskrav, men jag har definitivt en bra bit kvar. Men det är en känsla jag hoppas att Bente ska få slippa känna. Jag vill lära henna från start att du aldrig är dina prestationer, du är en unik person.

När jag under VM i Moskva, målade mina naglar i regnbågens färger för att visa att jag tycker att ömsesidig kärlek till en annan människa aldrig kan vara fel (enligt mig).  Och i och med det öppet tog avstånd från Rysslands antigaylagar på Rysk mark. Blev det minst sagt rabalder, nyheten om mina målande naglar blev en nyhet över hela världen. Kanske naivt av mig att tro att ingen skulle märka, men också en befrielse att få bli förknippad med en personlig värdering (min personlighet) istället för en prestation.

Finalen i Moskva, jag blev tvingad att ta bort mina regnbågsnaglar. Valde istället röd för kärlek.

Utan sporten och det den har gett mig under alla år, självförtroendet som idrotten lagt grunden för. Utan det hade jag aldrig någonsin vågat möta journalister från hela världen och prata från botten av mitt hjärta, öppet, om mina personliga värderingar, vad jag tycker och vad jag känner.

Att känna sig trygg i sig själv och att helt och fullt våga lita på sig själv och det du tror på. Det är däremot en känsla jag hoppas att alla unga tjejer ska få uppleva.

Genom den utläggningen ville jag komma fram till –  Sök Always cupbidrag och gör det innan den 15 maj. Med hjälp av laget.se donerar Always pengar till unga tjejlag. Always vill skapa möjligheter för fler unga tjejer och deras lag att få uppleva idrottens fantastiska värld.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *