ALWAYS- KEEP GOING

Detta inlägg är ett samarbete med Always och deras kampanj Like A Girl, syftet med kampanjen är att få fler tjejer att fortsätta med sin idrott. Och på så sätt stärka tjejers självförtroende.

Jag brukar säga att jag började friidrott när jag var 14år och skulle snart skulle fylla 15år. Fast det är inte riktigt sant, friidrott har funnits med mig nästan hela livet. Båda mina förädlar höll på när de var unga och deras talang smittade av sig på både min bror och på mig. När vi var små ”lekte” vi friidrott och även annan idrott. Vi sprang, hoppade och tävlade på blodigt allvar hemma i trädgården. Vi gick igenom de flesta sporter, men jag fastnade tillslut för friidrotten även om det tog några år, sedan jag hittade den organiserade friidrotten har jag alltid känt mig hemma där.

En känsla som jag inte alls hade i skolan på samma sätt, där kände jag snarare att jag inte alls passade in. Jag var blyg och vågade inte ta för mig. Jag upplevde att jag ville något annat än mina klasskamrater, jag hade helt andra ambitioner. Kände mig fel helt enkelt.

Att prata inför klassen var det värsta jag visste, vet att det är det många som tycker så. Men jag lovar att för mig var det absolut det klart värsta jag kunde föreställa mig. Om någon hade sagt till mig då, att jag skulle stå framför massvis med människor och föreläsa, hade jag aldrig någonsin kunnat tro att det skulle ske frivilligt.

Att jag är där jag är idag, känner mig hemma i mig själv, trygg i den jag är och ibland till och med stolt över mig själv. Det har enbart med idrotten att göra.

När jag började med friidrott, var det som att sagt som att hitta hem. Jag fick massa med nya vänner, som ville och tänkte som jag. Som jag kunde relatera till och som jag hade kul tillsammans med. Det fina är att det finns så många olika sporter att välja bland. De allra flesta kan hitta något som passar dom, det behöver verkligen inte leda till att bli elitidrottare. Men känslan av att tillsammans jobba mot ett mål. Peppa och stötta varandra, tävla mot eller med dina vänner. Åka på cuper, tävlingar eller träningsläger tillsammans. Det gör något och ger verkligen en känsla som är svår att skapa i andra sammanhang. Något jag så gärna vill att Bente ska få uppleva och såklart alla unga tjejer. Jag vill att alla tjejer ska få uppleva och känna att de är bra och helt perfekta precis som de är.

Så till alla klubbar där ute se till att söka Always cupbidrag, här 

Det är nämligen så att tillsammans med Laget.se vill Always se till att skapa förutsättningar för fler unga tjejer att fortsätta med sin idrott. Och att den där sköna känslan av självförtroende ska få möjlighet att växa sig stark hos fler unga tjejer.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *