LIKE A GIRL

”Detta inlägget är ett annonssamarbete med Always.

Jag har fått den stora äran att bli vald som ambassadör för Always kampanj ”Like A Girl”

Varför detta är så viktigt för mig, kommer jag att förklara nu.

30 % av alla tjejer i Sverige slutar med lagidrott i puberteten. Detta är siffror som Riksidrottsförbundet tagit fram.

Vi vet dessutom att många av tjejerna upplever att sporten ökar deras självförtroende.

Dessutom mår allt fler unga, framförallt tjejer, sämre och sämre.

Idrotten har definitivt gjort mig till den personen jag är idag. Den gjorde att mitt självförtroende växte sig starkare under den förvirrade puberteten. Hade jag inte haft idrotten då är jag helt säker på att jag hade missat många härliga stunder och saknat många viktiga erfarenheter, som gjort mig till  den jag är idag.  För min del blev idrotten en plats där jag kunde få vara mig själv fullt ut, där jag trivdes allra bäst. Kunde och vågade börja ta för mig. Det var dessutom ett samanhang där jag kände att det fanns utrymme för mig att blomma ut.

När Always presenterade sin kampanj ”Like a girl” för mig, blev jag så glad. Känns otroligt roligt att få vara ambassadör för något så viktigt, något som varit en stor del av mitt liv och gett mig så mycket.

Under 18 mars – 15 maj kommer Always med hjälp av laget.se donera pengar till unga tjejlag.

 Här kan man ansöka om cupbidrag, för att göra det möjligt för fler att komma iväg på roliga tillfällen att tävla. Allt för att uppmuntra fler tjejer att vilja fortsätta med sin idrott. Detta är så viktigt, att det finns möjlighet till utveckling och att få lov att uppleva dessa tävlingar tillsammans som lag.

Jag har aldrig hållit på med lagidrott i någon större utsträckning, men inom friidrotten har träningsgruppen alltid varit otroligt viktig för mig. Utan de vännerna hade jag aldrig velat eller orkat fortsätta fullt ut. Att få möjlighet att åka på tävlingar tillsammans eller träningsläger, gör att gruppkänslan växer och från mitt perspektiv är det en av de absolut viktigaste faktorerna. Att få känna den samhörigheten och dela sitt intresse är en vinnande känsla.

Så igen tack till Always för denna kampanjen. Ska bli kul att få utforska detta ämnet djupare.

Mer om detta temat kommer snart här på bloggen 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *