YOGAT HELA HELGEN

I helgen har jag varit på Global Yogas grundutbildning. Tre dagar sprängfyllda av yoga. Vi har praktiserat, reflekterat, diskuterat, instruerat och börjat skrapa på ytan kring yogans historia och filosofi.

Jag har sett fram emot denna helgen länge, men dagarna innan övergick känslan till endast nervositet. Blev nämligen magsjuk under veckan (vi alla var såklart sjuka, som tur var i omgångar. Men jag lyckades hinna med den i två skov på samma vecka). Därför var jag övertygad om att jag skulle få slita mig igenom hela helgen, i sviterna av detta. Men mirakulöst nog blev jag frisk exakt på dagen och kom tillbaka till livet, så fort illamåendet släppte. Helt underbart.

Tillbaka till utbildningen då. Superroligt att få chans att djupdyka ner i yogans värld ännu mer. Och kul att göra det tillsammans med härliga människor som också gillar yoga.

Efter denna helgen känner jag mig verkligen påfylld och glad. Inspirerad till att lära mig instruera mer och bättre. Verkligen inte något som kommer naturligt för mig, känner mig långt ifrån hemma och bekväm i den rollen. Därav lockande att våga slänga sig ut i den utmaningen.

Just nu har jag landat i en skön bubbla av lugn och tillfredställelse efter denna helgen. För första gången på länge, känner jag att jag kan njuta av varje rörelse på yoga mattan. Jag tror för första gången att jag fattar meningen med att suga ut allt av en övning. Jag har definitivt inte förstått grejen med det 😉 jag vill oftast bara ta mig till nästa. Vare sig det är i livet eller på en yogamatta.

Det är en stor anledning till att jag dras till yogan, för att bli bättre på just det. Att lättare kunna ställa in mig själv i det läget. Men åh, så svårt det är för mig. Just nu försöker jag glida med i det sköna flowet jag har av att kunna njuta här och nu.

Om det beror på yogan i helgen, att jag precis blivit frisk, ljuset eller hormonbalansen i kroppen just exakt nu. Antagligen är det en mix av allt, men jag vill försöka hålla kvar i känslan jag har hittat och upplever nu. Att ta mig tid att stanna upp och känna mig nöjd med den jag är, där jag är just nu.

För tillfället är det ingen större utmaning att behålla den känslan, för idag skiner vårsolen och fåglarna kvittrar. Men kanske kan jag ta med känslan även en mulen dag och slutgiltiga målet är att ta med den in i en rening dag.

I alla fall en stund 🙂

Hoppas ni nuter av våren där ni är.

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *