LITE FRÅN PORTUGAL

Vi passade på att dra en vecka till sol och värmen i Lissabon.

Hyrde en lägenhet strax utanför centrum. Smidigare när man har en liten bebis med sig 😉 än att bo på hotell mitt i smeten, tänkte vi. Och så här i efterhand tycker vi fortfarande att det var ett bra val.

Flygresan ner gick hur bra som helst, skönt. Hem däremot var ingen hit, flera timmars förseningar och inga väskor kom med. Bente däremot skötte sig galet bra, fast trött blev hon såklart när vi väl kom hem. Nu jobbar vi på att få in rutinerna igen, som fick sig en törn 😉

Det blev en blandning mellan storstad,  bad och historia. Vädret var ju magiskt så vi tog tåget några hållplatser till Cascais. En charmig stad precis vid kusten och bara en kort tågtur utanför Lissabon.

Vi kollade på vacker utsikt, strosade i söta gränder och tog ett dopp i havet.

Skönt att få njuta av sommarvärme en sista gång innan hösten och vintern (då visste vi ju inte att sommaren skulle ge sig till känna en sista gång här hemma också 😉 )

I denna söta viken tog vi varsitt dopp innan vi klev på tåget hem igen.

Portugal visade sig vara perfekt för att ha med sig Bente till, tydligen har de en lag som prioriterar sällskap med bebisar. Vi fick gå före i alla köer. Lyxigt, speciellt i mataffären där vi ett par gånger fick hoppa in framför alla. Till och med för någon redan plockat upp sina varor på bandet. Däremot var det desto knöligare med backar, trappor och smala trottoarer (eller inga alls). Men den vackra staden övervägde det, helt klart. Man får helt enkelt vara beredd på en viss fysisk insats när man åker till Lissabon 😉  Vilket jag inte tycker är något negativt, gratis motion helt enkelt! Kan ju inte bli bättre.

Mer om Lissabon återkommer jag till här snart. Nu ska jag njuta av Söndag här hemma med familjen.

Kram på er

/ emma

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *