GÖTEBORGS SKÄRGÅRDS PÄRLOR

Den sista sommardagen och Bente och jag var bjudna till en heldag i Göteborgsskärgård. Vilken kanondag det blev.  Är glad att jag fick suga ut det sista ur sommaren (Hanna och jag hittade till och med en syren som blommade).

Dagen började hur som helst på denna ”båten”.

fick avundsjuka sms från Emil, när han såg hur jag skulle spendera morgonen 😉

Vi började med frukost och Lena och Peter tog väl hand om oss. Berättade sin historia och att de sedan början på sommaren anordnar kryssningar i Göteborgs vackra skärgård.

Här fick vi frukost och jag hann inte ta på Bente flytvästen, innan hon ville upp och stå… hon stormtrivdes ombord. Och skulle såklart upptäcka allt som gick att upptäckas.

Fina Catarina och Nanna.

Kändes som att vi var i en helt annan stad. Göteborg så vackert från älven.

Bente trivdes i Joannas knä och Joanna trivdes med Bente i knät.

Efter en frisk tur till havs, vinden ven i håret och vi alla var lite sjösjuka. Så steg vi i land på Vrångö.

Där visade Håkan från Kajkanten  oss euntusiastiskt runt ön. Han hade hur många spännande historier som helst på lager… Men erkänner att det var lite svårt att hålla fokus fullt ut på dessa, med en liten Bente bus att underhålla dessutom.

Full fokus på henne alltså 😉

Här har vi klättrat upp till utsiktsplatsen, med utsikt över den öppna horisonten. Det är något speciellt med Skärgården, så lugnt och fridfullt så fort man stiger av båten.

Rosa skor dagen till ära.

och skärgårdshusen

Nanna blickar ut över vidderna, inte alls beordrad av oss andra att ställa sig där 😉

Efter promenaden runt ön, blev det lunch på skärgårdens café , följt av bastu och några bad. Så skönt! Fick blodad tand, och var tvungen att ta ett bad idag också… innan den värsta stormen kom. Det blåste ganska friskt även när jag doppade mig.  Bente tyckte vinden som ven var spännande.

Efter våra äventyr på Vrångö åkte vi till Styrsö, där tog Bente och jag färjan tillbaka till fastlandet medan resten av gänget drog vidare till Pensionat Skäret. Blev lite avis, hade så gärna stannat och fortsatt kvällen. Men både Bente och jag behövde hem och sova 😉 frisk luft, vind och en gungande båt tog musten ur mig. Var sååå trött när jag kom hem.

Lär snart bli en tur till skärgårdens pärlor igen. Tack snälla Charlotte för att du ordnat så fint för oss.

2 kommentarer

  1. Tack Emma för föreläsningen igår. Tänk att man behöver bli påmind gång på gång om dessa sakerna, som att man aldrig riktigt lär sig, men nu har ”varför” fått vara lite extra närvarande senaste dygnet.
    Fin dynamik mellan er också!
    Fortsatt trevlig helg!

    1. Tack Emma för de orden! Ja det är konstigt hur vi funkar, och ibland handlar det bara om tajming i livet. När och hur vi får det levererat 😉 Hoppas vi ses snart igen. Fortsätt njut av livet, kramar.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *