TRÄDGÅRDSMYS

 Vår lilla trädgård har inte riktigt hunnit växa sig sådär superfrodig ännu… men det blomstrar betydligt mycket mer än när vi flyttade in förra året. Då fanns det inga blommor i rabatten alls.

Förra sommaren satte jag lite allt möjligt, och det mesta åt rådjuren upp. Så snopet! I år hämtade jag en massa fårull och lade i vår lilla rabatt. Har inte sett ett enda rådjur såhär långt. Och rosorna har fått blomma ifred.

Jag är lycklig över de få rosor som slagit ut, men i värmen har de ju blommat över så fort. Vet inte om den blommar igen i sommar? Kom inte ihåg vad det var för en sort…

Lavendeln stortrivs i värmen, blommar så fint.

Lillan växer så det knakar… och gröt är helt klart nya favoriten. Inte lika roligt att ammas längre, så får kämpa lite med det nu. Men hon verkar ju växa och må bra, så är bara jag som tycker det är lite jobbigt 😉  Men hellre att hon vill käka och upptäcka mat och verka lessna på bröstet än tvärtom ju.

på lördag fyller hon 5 månader, hjälp så fort tiden springer iväg.

Har fått massa fina tomater, jag orkade inte så egna tomater i vintras. Hade en bebis att stå i just då 😉  Så det är tur att man har bra folk runt om sig, som levererar färdiga plantor.

Det tackar jag för, Pappa och Emma. Dom växer så det knakar och snart kan vi skörda första tomaten för sommaren.

Är grymt imponerad över att mitt olivträd klarade vintern i förrådet, utan någon kärlek alls. Kanske gav det vatten 3 gånger. Högst! Och nu växer det så fint, antar att det också trivs i värmen.

I pallkragen frodas, polkabetor, mangold och babyspenat.

bambu-mobilen klinkar så mysigt i vinden

Emil hade ju semester förra veckan, i det tråkiga vädret. Men vi hann med en del hus-fix. Bland annat att få upp två fina utelampor.

Denna från Byggfabriken. 

och denna också från Byggfabriken.

Nu sover lillan för natten och jag ska ta mig något svalkande att dricka… galet varmt så man måste dricka ordentligt. Glöm inte det 😉

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *