HÄLSA OCH BALANS

Detta inlägget är ett samarbete med Arkaden.

Tack till alla ni sköna som kom till Arkaden i veckan, för att äta frukost och lyssna på Gertrude och mig.

 Gertrude hjälpte till att hitta kläderna jag hade på mig och jag kände mig verkligen fin och bekväm i klänningen, från Raglady. Dom röda fina skorna kommer såklart också från Arkaden och Nilson shoes. Skönt att ha någon som hjälper en att plocka fram godbitarna, som man själv inte alltid hittar eller har tålamod till att leta reda på 😉

Innan vi satte igång att snacka, bjöds det på fin frukost. Jag hade varit uppe ett tag, så jag slängde mig på det uppdukade bordet. Så jag inte skulle vara helt vimsig på scenen 😉 Viktigt att äta ordentligt.

pink lemonade

chiapudding med rabarber, bjöds det bland annat på.

Efter amningspaus på övervåningen, i ett mörkt hörn (Bente börjar tydligen bli ganska kinkig med var hon äter, det måste vara lugnt ) och med en efterföljande svett-attack. Intog jag scenen för att prata om Hälsa och Balans i livet.

Jag berättade vad Hälsa är för mig, att det för mig handlar om att må bra. Både i kropp och själ. Att ta hand om sig, träna och äta bra. För att vi mår bra av det, inte för att hetsa eller för att någon säger att vi ska göra det. Ta hand om sig själv för att bli den bästa versionen av sig själv.

Grymt härlig publik, lätt att prata för. När Camilla och jag föreläser i Green & Kallin, pratar vi ofta om att göra varandra bra. Att vi alla har ett ansvar att lyfta, hjälpa och vara snälla mot varandra. För att skapa en skön känsla och göra det lättare att prestera. Och här gjorde verkligen publiken mig bra. Tack för det 😉

Jag gav mina bästa tips för att få till det där med ett hälsosammare och mer balanserat liv. Det viktigaste är definitivt att hitta sitt eget varför, det funkar inte att ta någon annans. Inspiration utifrån behövs eller kan tända din gnista, men sedan behöver du veta anledningen. För de tillfällen när det blåser och regnar, både bokstavligt och metaforiskt.

En annan viktig del är att planera, när och hur ska jag få in min träning till exempel. Behöver jag leta rätt på några nya recept? Det kommer inte ske av sig själv och ingen annan kommer ta ansvaret, det är upp till dig.

Dessutom pratade jag om balans, att det är vad som är viktigt för mig nu. Att hitta balansen i mitt ”nya liv” när jag inte längre är elitidrottare och istället mamma och egenföretagare.  Någon som älskar att träna, för att det är kul och för att jag mår bra av det. Men hur funkar det att ställa om, går det bara sådär… Det är vad jag försöker göra i alla fall. Ibland går det kanon och ibland inte alls.

När jag pratat klart, var det dags för Gertrude att inta scenen. Som berättade för oss om sommarens trender. Och hon hade plockat ut en hel massa godbitar från alla Arkadens olika butiker.

Alla fick sedan chansen att mingla runt och ställa frågor, i alla fall de som inte skulle kila vidare till jobbet. Med sig hem fick alla varsin goodie bag.

Tack alla för en superhärlig morgon med massor av skön energi. Och tack Bente för att du är en riktig pärla att ha med på äventyr 😉 Hon höll sig lugn i Jennys famn (tack för det)

Kram för nu.

Alla vackra foton har Annie Hyrefeldt tagit.

I Samarbete med Arkaden

4 kommentarer

 1. Så himla härlig blogg & Instagram du har! Så fina bilder! Våra barn är precis lika gamla:) Min dotter Ellie 4 månader föddes också den 30 januari på Östra sjukhuset:) Kl: 02:12 😉 Vilken tid föddes Bente? Lite kul ändå! Var bara tvungen att säga det, hehe. Kram

  1. Hej!

   Bente kom 05.19, då låg vi där samtidigt. Va kul 😉

 2. Hej!

  Hoppas allt är bra med dig. Vet att du gillar mat etc. Här kommer ett gott recept så här i sommar tider! Perfekt och gott till fikat:

  Äppelpaj
  Pajdeg
  100 g margarin alternativt smör
  2 dl vetemjöl
  1 dl havregryn
  1 dl strösocker
  2 msk ljus sirap
  Fyllning
  5-6 äpplen
  1 msk kanel
  5 msk strösocker

  20 minuter
  Sätt på ugnen på 200 grader.
  Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform.
  Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena.
  Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
  Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.

  Stor kram Icka

  1. mmmm! Tack snälla, ska jag testa.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *