HUR BLEV 2017?

Hur blev 2017 egentligen?

När jag tänker efter hände en hel del faktiskt. Året startade med flytt och inflytt i vårt radhus. Renovering av badrum och en hel del annat här hemma, alltså startade året aningen obekvämt 😉

Packa ner ett gammalt hem och bygga upp ett nytt hem.

I kaoset försökte jag ändå skapa lite känsla av ett nytt och harmoniskt hem 😉

Skönt att kaoset nu är ett hem… som visserligen snart ska fyllas av ett annat typ av kaos.

Jag knäppte fast nummerlappen för sista gången under mars, och gjorde mina sista tävlingshöjdhopp i livet.

Konstigt och samtidigt kändes det helt naturligt. Sorgligt och skönt på samma gång. Är så glad att jag fick till ett sista inne-mästerskap. Och fick uppleva hela mästerskaps-känslan en sista gång. Älskar den känslan och kommer sakna den, men tur att livet fylls upp av andra känslor och upplevelser.

Hur som helst fick jag ett fint sista minne och avslut på min karriär. Jag fick känna mig i toppform fysiskt och mentalt. Gå in i bubblan och uppleva hur mycket jag älskar att stå där och prestera när det gäller som mest. Tills kroppen brister och smärtan tar över, och glädjen försvinner långt bort och ångesten kommer smygande. Tävlingsinstikten som övervinner allt.

Alla känslor på några få minuter och en perfekt summering på vad jag upplevt, älskat och hatat genom karriären.

Det bästa att sedan få lämna arenan med insikten att jag definitivt är redo att släppa taget av detta som jag levt med så länge och hållit så kärt.

Att sedan möta Emil och familjen på läktaren, och få vara, bara jag.

När jag skriver detta rinner tårarna, jag är verkligen glad över allt jag fått uppleva från friidrottsbanan, på och bredvid. Alla fantastiska människor jag fått lära känna. Jag saknar inte ångesten av att vakna upp i en kropp som smärtar och med vetskapen av att jag ändå ”måste” prestera.

Stolt och glad över att jag lyckades knipa ett sista SM-guld förra vintern. Hur det gick till vet jag inte riktigt? Huvudet ville mer än kroppen (som så många gånger) och denna gången vann huvudet 😉

Så kom våren och frihet

Jag tog en välbehövlig semester och åkte med min fina Anna till Bali. För att Yoga och uppleva Bali. Vi hade två otroligt härliga veckor, och jag längtar tillbaka. Speciellt nu när mörkret tar över och regnet aldrig riktigt verkar slutar falla.

Då längtar jag till en soligare plats, en strand på Bali skulle ju inte suttit hel fel just nu. En färsk cocosnöt, simma i ett ljummet hav och känna solen i ansiktet. Känna doften från alla magiska rökelser och få vakna upp med yoga till djungelns alla ljud.

Efter avslutat höjdhoppande och skön semester, har Camilla och jag, Green & Kallin kört järnet. Vi är båda tävlingsmänniskor som aldrig är riktigt nöjda, men när vi tänker på året som gått har vi faktiskt hunnit med en hel del och har massa roligt framför oss.

Om ni vill veta mer om vad vi gör, kolla in vår hemsida eller lyssna på vår podd.

Sommaren kom med trötthet och illamående till alla vackra blommor, och till alla regnskurar. För mig gjorde det absolut inget att sommaren i Göteborg verkade regna bort. Jag låg bara inne på soffan och sov, blandat med hunger-attacker, illamående och allmän nedstämdhet och med en känsla av att livet ändå är rätt jobbigt och trist.

Alla dessa känslor för att jag tillsammans med denna underbara människan ska bli föräldrar! Helt fantastiskt.

Nu känns sommarens jobbiga fas så långt borta. Efter några tråkiga veckor i somras har graviditeten gått över förväntan. Jag är otroligt tacksam över vad min kropp klarat av. Jag som dessutom är en känslomänniska av rang och känner ALLT. Är förvånad över hur balanserad jag varit (om jag får säga det själv). Kanske är det yogan, eller så är det att slippa en hel del press från mig själv på mig själv?

Nu är frågan hur det ska gå med humöret när en liten kommer in i vårt liv här hemma?

Spännande ska det i vilket fall som helst bli. Nu är det bara 28 dagar (enligt någon app) kvar till beräknad förlossning. Men det kan ploppa ut en bebis i vilket stund som helst. Och igår insåg jag att jag fortfarande inte har fattat det, även om jag trott att vi är förberedda. Jag är inte rädd för förlossningen, jag är mer förväntansfull. Jag är nyfiken, nyfiken på hur det ska kännas. Hur det ska vara och vem som kommer ut. Om det blir en liten flicka eller en liten pojke.

Det jag är nervös över är hur jag kommer klara av att inte vara viktigast i mitt eget liv längre 😉 och hur jag kommer att bete mig när jag inte får sova. Förlåt Emil, säger jag redan nu.

Idag ska jag till barnmorskan för att kolla om bebisen har lagt sig rätt, just nu ligger huvudet inte där det ska. Och kanske får det bli ett vändningsförsök. Jag har försökt med alla möjliga konster här hemma för att få den lilla att vända sig, men verkar vara en envis liten. Men än så länge finns det ju tid kvar…

 Jag inser dock att jag kommer tycka det är jobbigt om det visar sig att det måste bli ett planerat kejsarsnitt. Jag vill inte missa själva finalen på något sätt, är fascinerad över hur kroppen funkar och vill verkligen uppleva vad som händer, hur det känns och vad som händer i kroppen och i mitt huvudet. Även om jag hest av allt kommer vilja skita i allt när jag är mitt uppe i det.

Men skulle det inte bli så och jag istället får finna mig i ett kejsarsnitt så är jag tacksam över att vi lever nu och här. Och att jag inte befinner mig i ett livshotande tillstånd.

Och viktigast av allt är såklart att barnet kommer ut och mår bra.

 att hen känner sig välkommet och älskat på andra sidan magen…

Så just nu förbereder vi ett barnrum, och längtar efter någon liten person som ska bli huvudpersonen under 2018.

Tack 2017 och välkommen 2018

Kram på er och hoppas ni får ett riktigt fint 2018

10 kommentarer

 1. Så fint ni har gjort för den lille (förra inlägget). Hen kommer att stortrivas!
  Håller tummarna för att lillen vänder sig så att du får en ”riktig” förlossning, den häftigaste upplevelsen hittills. Känns bra att man får nytta av sin envishet och smärttålighet. Och angående sömnbrist och humör så har man i alla fall den första tiden superhormoner så man känner sig pigg när man vaknar trots att man knappt sovit ☺️ All lycka! Stor kram

  1. Tack fina du! Hoppas allt är bra med er. Imorgon ska det testas att vända… så alla tummar som hålls är välkomna.Ja man vill ju få nytta av all sin envishet 😉

   massa kramar på er alla

 2. Hoppas du får en fin förlossning oavsett hur hen kommer. Jag var väldigt inställd på att föda vanligt, men efter många timmar med bara 6 cm öppning och en plötslig infektion i kroppen blev det beslutat att det fick bli (akut) kejsarsnitt. Men då bryr man sig mest om att bebisen skal komma ut frisk.. Såhär i efterhand känner jag mig ändå nöjd med förlossningen trots att den inte helt blev som jag tänkt. Jag hoppas du blir det med 🙂

  Har du köpt amningkudde än? Jag bor i Norge och här rekommenderar de denna på sjukhuset:

  https://www.komplett.se/product/917746/hem-hushaall/barnprodukter/ovrigt/amning/cozyfix-amningskudde#

  Hade en annan lös kudde först men den bara gled runt. Köpte denna och den är helt fantastisk! Bebisen ligger bra intill kroppen, kudden sitter där den ska och bandet bakom ryggen ger lite skönt stöd också.

  Lycka till 🙂
  Erica & lilla A (5 v idag)

  1. Hej och tack söta! och precis så är ju huvudsaken att bebisen mår bra. Tack för tips om amningskudde, har fått låna en. Men alltid bra med tips. Kram och lycka till själv med din lilla.

 3. Maria Sihver

  Hej!
  Så intressant att läsa vad Du skriver. Din blogg är så inspirerande! Fantastiska bilder!
  Stort tack oxå för alla underbara idrottsminnen!
  Lycka till med förlossningen och som Du skriver det är tur att vi lever nu och kan få bästa tänkbara hjälp!
  Jag tror att Du kommer att bli en alldeles fantastisk mamma, speciellt med tanke på din idrottskarriär! Att vara elitidrottare kräver tror jag långt mycket mera än att vara mamma. Har själv en son,en fantastisk gåva. Men så klart tufft under spädbarnstiden. Mitt råd är att ta emot hjälp från sina föräldrar, om de kan och finns i närheten och vill förstås. Eller andra som vill hjälpa till. Skönt att få sova en stund eller duscha. Kommer ihåg att jag ”kastade” sonen i min mans armar när han kom hem från arbetet och hoppade in i duschen för att få vara ifred en stund! ?
  Kram och lycka till!❤️

  1. Tack snälla du för de fina orden, värmer och jag tar åt mig 😉

   Ska bli en väldigt spännande, och nu känns det verkligen att vi går i väntans tider.

   Kram och fin helg till dig.

 4. Så fint ni har gjort. ?

  Jag har en liten fråga om en annan sak. Erat vackra badrum. Handfatet och skåpet gissar jag är från INR. ? Hur löser ni smutstvätt? Var har ni den? Vi ska renovera vårat badrum helt och hållet och letar sidoskåp där det finns korgar för smutstvätt i. Har bara hittat ett från Svedbergs, men handfatet i samma serie är inte så fint. Gillar bättre INRs, men de har ingen sådan lösning. Så jag är nyfiken på hur andra löser smutstvätten. Ni kanske har tvättstuga hemma där ni har det? Bara nyfiken då jag tyckte ni gjort så fint badrum och tänkte att ni kanske hade god smak för sådana lösningar också. ☺️

  All lycka önskar jag er alla tre. ?

  Kram Anna

  1. Hej och tack snälla.

   Handfat och skåp kommer från VEDUM. Smutstvätten samlar vi i en korg från Afro Art Arfo Art

   Vi anlitade hantverkare, men jag kommer inte ihåg nu vilket företag.

   Lycka till med ert renoverande och så härligt när det väl är klart 😉
   Ha en skön helg,
   Kram Emma

   1. Tack. ?

 5. Kom på en fråga till. Vilka anlitade ni för att göra jobbet. Vi känner inte några som har renoverat sitt badrum, så vi känner oss så osäkra på hur vi ska hitta några att anlita som vi kan veta att det blir ett bra jobb. ?

  Kram och ha ett underbart 2018. ?
  /Anna

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *