OM HUR MAGEN KÄNNS

Först ut… ett underbart ljus idag, en så härlig novemberdag. Jag hade lyxigt nog tid för att ta en långpromenad vid havet.

Till bebisen i magen…

Nu har det gått 28 veckor

Magen har hunnit växa till sig till denna storleken och även om jag har tyckt att magen har varit ”stor” länge nu 😉 så börjar det märkas lite mer i kroppen nu.

Fantastiskt och på samma gång så overkligt att det växer en liten bebis där inne. Jag kan fortfarande inte fatta.

Sensate tiden har jag mått riktigt bra, det är bara när jag kollar ner och upptäcker en ovanligt stor mage som jag kommer på att jag är gravid. Eller när något sparkar där inne.

Jag har kunnat träna på, även om jag tar det förhållandevis lugnt. Jag försöker hålla igång så mycket jag känner att kroppen och jag mår bra av. Mest yoga, lite styrka och lätta löpsteg (fast just dom blir ganska sällan)  😉

Första delen av graviditeten var inte lika rolig, otroligt trött, ingen lust till något egentligen, orkade inte träna. Gjorde jag något ansträngande var jag redo för att sova resten av dagen. Var inte alls beredd på den känslan. Att helt tappa förmågan att rycka upp sig. Kanske berodde på att jag faktiskt inte behövde rycka upp mig till något och istället kunde unna mig lyxen att bara lyssna på kroppen och göra vad den skrek åt mig att göra 😉 Mest sova och ÄTA.

Något jag däremot var beredd på var illamåendet, och även om jag vet att många har det mycket värre än jag så var det otroligt skönt när det där underliggande illamåendet släppte i veckan 17 ungefär. Och man slipper överraskas av att spy titt som tätt.

Nu är det ”bara” en tredjedel kvar, och jag förväntar mig inte att resten av tiden ska kännas lika lätt som andra trimetern . Men jag hoppas att den blir det 😉  såklart.

Börjar även bli dags att tänka på barnrum, vi har fått och köpt en del saker och kläder. Men allt ligger än så länge bara i en hög i vårt förråd. Får börja ta tag i det projektet snart…

Hejdå ljuset, och återkommer med hur bebis och mage utvecklas.

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *