LYCKLIG SKOGSPROMENAD

I helgen fick jag med mig Emil ut i skogen för att leta svamp,  han var faktiskt inte svårövertalad. Det ingick ju ändå picknick 😉 Och när kantarellerna börjad trilla ner i korgen tyckte han det var toppen.

Vi åkte söderut från Göteborg, tips från mamma och pappa. Som brukar veta vart man bäst hittar svamp. Men utan dom som sällskap vår jag bara plocka kantareller och trattkantareller eller om vi hade hittat en karl-johan hade jag plockat den, med där går gränsen över mina svampkunskaper.

Men det mest spännade som hände i skogen var den stora snoken jag höll på att gå rakt över… den såg precis ut som alla pinnar, bara att den rörde på sig. Så den ringlade iväg och bort in bland mossa och pinnar, verkade ha det mysigt och bra i skogen 😉

Alltså kunde vi äta vår picknick i lugn och ro och sedan strosa runt och hämta hem en korg med kantareller…

som sedan fick bli goda mackor.

Stekte kantarellerna i olja med salt peppar och vitlök (hela klyftor)

När de blivit tillräckligt färggranna, blandade jag i Cream fraîche, riven parmesan, timjan och äggula.

För att sedan gratinera på brödet i ca 10 min på 200 grader.

Väldigt gott.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *