FUNDERINGAR

Om livet efter karriären…

På ett sätt känns allt väldigt självklart, det känns definitivt som rätt beslut. Jag ångrar eller kan knappt säga att jag saknar friidrottsbanan alls. Det måste ju absolut vara ett tecken på att det är ett bra beslut. Eller jag vet att det var dags för mig att sluta, det är inte det funderingen handlar om 😉

Funderingarna handlar mer om hur det känns och att det känns konstigt fast ändå så rätt.

Jag har till exempel kunnat kolla på friidrott på tv och tyckt att det bara är roligt, inte alls en känsla av saknad. Snarare en lättnad att själv slippa jaga en form, som känns omöjlig att fånga! Det trodde jag inte jag skulle kunna göra. Men det ultimata provet blir nog att följa VM i friidrott som börjar idag…

Det känns på ett sätt nästan lite sorgligt att jag inte saknar friidrotten mer…

Fast jag har ju faktiskt slitit hårt på mitt förhållande till höjdhoppet, de senaste åren. Skador efter skador och ingen kontinuitet i träningen. Visserligen en nytändning med ny tränare, men tyvärr med urusla förutsättningar från min sida 😉

Kanske inte så konstigt ändå att jag känner mig tillfreds med min avslutade karriär.

Även om jag gärna velat prestera mer och bättre, känner jag mig nöjd över mina prestationer nu. Men jag vet att jag hade kapacitet till att hoppa högre! Jag vet dock inte vad jag ska skylla på? Skador, inställning, träning, tekning, tajming… Lite av varje kanske. Jag känner mig inte bitter, utan snarare helt ok med det nu. Och det är väl också därför det känns så rätt att sluta. Om du kommer till just den känslan av att vara nöjd med det som är. Då finns inte drivkraften till att prestera på topp längre.

Men det jag saknar, är alla vänner. Träningskompisar och landslagskollegor. Sammanhållningen och känslan av att alla vill samma sak, bli bäst.  Att fira tillsammans eller att vara ledsen och besviken tillsammans. Att stötta och förstå varandra.

Friidrotten har funnits så länge i mitt liv att det har blivit som en familj, och den saknar jag. Men den finns ju kvar, bara att jag har en annan roll i den nu.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *