FINLAND DEL 1

Nu är vi hemma igen efter lite skön ledighet… Vi har visserligen varit hemma en dryg vecka, och den har gått till att bara greja här hemma med olika husprojekt. Så skönt! Tror vi tog med oss lugnet från Finland hem 😉 Och bara tagit dagarna som de kommit. Till och med vädret har varit strålande.

Men tillbaka till Finland, varför just Finland?

Min kära Emil har spenderat nästan varje sommar där, i hans Pappas föräldrahem. Nu kommer det säljas, så vi ville dit innan det är för sent.

Vi började egentligen vår resa i Stockholm, där jag tillsammans med Sanna Kallur blev avtackad på Stockholms Stadion. Det var fint, och samtidigt en konstig känsla. Märkligt att det helt plötsligt kändes så avigt att gå in på en friidrottsarena? Att hoppa runt i minimal outfit på höjdhoppsbanan kändes alltid så naturligt 😉 Men denna nya formen som föredetting på innerplan, kändes inte alls lika självklart.

Efter denna ceremoni hoppade vi på Finnlands färjan, första gången för min del. Båt och vågor är inget jag är överdrivet förtjust i! Blir väldigt lätt illamående… men vägen dit gick smärtfritt (vägen hem däremot!!! inte lika härligt) och vips så vaknade vi i Helsingfors.

Efter en knapp timme i bilen landade vi här…

Mitt i en Finsk sommaridyll.

Inget rinnande vatten, och vi fick elda i kaminerna för att få det varmt och skönt inne… För även om solen sken de flesta timmar på dygnet var det ändå kallt på kvällar och nätter.

Back to basic, nyttig och väldigt mysigt (i alla fall för en begränsad tid 😉 ) Det här med rinnande vatten i kran, är ju verkligen en smidig uppfinning! Att hämta allt vatten ur brunn ganska tungt…

Dagarna gick åt till att fixa med huset, lia gräset, kratta, klippa, elda, hämta vatten, äta, gå promenader och bara göra inget en stund. Ungefär så, ingen agenda bara vara! Och så lätt att koppla bort allt annat, den totala avkopplingen 😉

Plocka blommor…

dricka Finsk öl…

Bara ha det gött helt enkelt 😉

2 kommentarer

  1. Blir lite nyfiken på var det var någonstans. Min sambos pappa kommer ifrån landet en bit utanför Lahti och har släkt kvar där vad jag har förstått. 🙂

    1. En timme öster om Helsingfors, i Pernå.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *