Har ju massa fler minnen och bilder från Bali, så tänkte dela det i några fler omgångar här…

Den främsta anledningen till att jag hamnade på Bali, eller enda anledningen! Var för att åka på en veckas Yoga-retreat.

Fick mersmak efter att ha åkt med Yoga Games till Turkiet för några år sedan. Sedan dess har jag varit sugen på att följa med Johanna till Bali. Och i år först så passade det in i min planering, eftersom jag hade bestämt mig för att sluta med mitt höjdhoppande.

Men jag hade nog inte fattat hur lägligt denna resan kom. Nämligen två veckor efter att säsongen var över (när jag bokade resan, tänkte jag sluta efter sommaren).

Med mig fick jag härliga Anna! Vi har inte känt varandra mer än ett år lite drygt, men en person jag kände passade perfekt att ta med på en sådan här resa. Och som tur var ville hon gärna följa med, även om hon aldrig yogat tidigare 😉

Vi båda kom från full fart där hemma, massa energi och en hel del stress över olika saker. Jag tog denna resa som en blandning av semester och som symbol för en ny start i mitt liv. Ett liv där jag vill sätta nya och bra vanor för mig själv.

Och så blev det verkligen, i alla fall där och då!

Vi landade på Bali med en känsla av att TVÅ veckor är alldeles för kort! Hur ska vi hinna med att se och uppleva allt på denna ön. Som bara exploderade med intryck!

Lite som detta fruktfatet 😉 Så ser det inte riktigt ut hemma… Alltså mossor av spännande att upptäcka. Tempel, dofter, smaker och massor av intryck!

Men efter första dagens yogapass, klockan 07.00 Då kände vi båda att nu är vi här för att stanna upp en aning. Insupa atmosfären i lugn och ro där vi är. Bland risfälten på vårt resort och bara i oss själva. Så skönt att känna det lugnet, och ju mer den känslan slog ro. Desto mer och desto lättare att ta in allt vackert runt omkring!

Denna känslan gav också en välbehövlig insikt, att stanna upp lite! Att reflektor över vad som är viktigt. Vad som är viktigt för mig, vad jag vill ta med mig hem till min vardag i Göteborg. Till mitt liv. Att min kropp, som jag har pressat så hårt så länge behöver få lite kärlek.

Och även sinnet som har fått utstå mycket! Framförallt från mig själv, jag är expert på att inte vara nöjd.

Att slappna av och låta kroppen få vara lite… tid till att återhämta sig. Något jag såklart visste och kände att jag behövde och behöver! Men på något sätt insåg jag det på ett annat sätt, när känslan smög sig på i djungeln på Bali.

Så för att anamma yogan och Balis kultur, så tog vi det lugnt. Vi höll oss mestadels borta från Ubuds centrum mitt på dagen… Som ni ser på bilden var det ett myller av liv och trafik och svårt att komma fram. Så vi tog oss ett bad i poolen, lunch med utsikt över risfält och palmer dessutom minst en färsk kokosnöt om dagen 😉 mellan våra yogapass.

Ville vi in till Ubud, tog vi en middagstur dit. När atmosfären var lugnare.

Att balansera på huvudet… inget vi lärde oss tyvärr.

promenerade mitt i risfälten…

Vi fick en ledig eftermiddag 😉 så vi tog oss en tur till ett av de ”heliga” vattenfallen. Det kändes som en bra grej, det kan ju inte skada att bli ren och helig. Dessutom uppleva Balis kultur på nära håll… På vägen åkte vi förbi de mest kända risplatåerna.

På väg ner till vattenfallet med blomma i håret såklart 😉

Här säljs det vackra ”blomster-arrangemang” med rökelser för att offra. De olika blommorna representerar de olika gudarna och rökelsen doftar magiskt. Saknar dofterna som spreds överallt på Bali.

Vi offrade och badade sedan i det heliga vattnet! Och såklart var det sarong som gällde… Vattnet var kallt, fast skönt och uppfriskande i det varma vädret. Och jag tror vi båda kände oss lite mer heliga när vi genomfört ritualen 😉

Och såklart träffade vi en söt hund! Som ville hålla oss sällskap på lunchen.

Efter en vecka av Yoga och renlevnad, med inspiration till nya vanor och för min del inspiration till ett nytt sätt att försöka se på mig själv (eller de krav jag ställer på mig själv). Att bli mer snäll mot mig själv… Vet inte hur det går, men jobbar på det 😉

Då var det dags för några dagar av bara semester på Gili Meno. Som jag redan skrivit lite om… Men tänkter att det finns  mer att berätta och fler bilder att visa… Så återkommer med mer därifrån 😉

Nu längtar jag lite tillbaka till Bali, men framförallt till att värmen kommer hit!

kram från mig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *