KOMBUCHA

Blev kär i det mesta med Bali… Atmosfären, kulturen, maten, naturen (kanske inte den gigantiska spindeln 😉 ), alla leenden, alla vackra saker,  risfälten, de färska frukterna, doften av rökelse, att dricka en kokosnöt om dagen, kaffet och deras Kombucha

Kombucha- är ett fermenterat te. Har testat det tidigare, men då kan jag inte direkt påstå att jag jublat över smaken.

Så antingen var det att Bali var varmt och svettigt, eller så var det för att de bryggde sin egen Kombucha, istället för att servera fabrikstillverkad? Som gjorde att denna dryck smakade så ljuvligt gott…? Antagligen en blandning 😉

Kombucha är alltså en dryck som görs av te och med hjälp av ”kombuchasvamp” (som egentligen inte är en svamp utan jäst- och bakteriekultur)

I Kina kallas den för ”Livets Elixir”, för alla dess hälsobringande egenskaper. Och har använts i asiatiska kulturer i årtusenden.

Till exempel ska den vara bra för magen, eftersom den är probiotisk.

Innehåller mycket B-vitamin som är bra för naglar, hud och hår.

Stärker immunförsvaret genom både antioxidanter och för att den är probiotisk.

Innehåller även glukosamin, som sägs vara bra för lederna.

Kan ju i alla fall inte bli fel, tänker jag! Såklart är det trevligt att dricka den i solen och med utsikt över tropiska vyer. Men nu när vårsolen tittar fram här hemma är det inte heller det fel.

Så kanske ska testa att brygga min egen Kombucha, så jag kan bjuda på när det börjar bli varmare här hemma? Återkommer med hur det går i så fall.

Och bästa flaskan var tydligen en gammal Corona…? men med ny etikett och antagligen ordentligt diskad…

Kram på er och hoppas att vårsolen lyser även på er där ni är!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *