SLÄCK LJUSEN

I julklapp fick vi en brandsläckare av min bror… en fin vit variant som kan stå framme! Perfekt tyckte jag som är estetisk-nörd, det gör ont i mitt estetiska-sinne av att behöva ha något framme som skär sig till den känslan jag vill skapa!

Därför blev jag så glad att den var vit och diskret istället för röd och allt annat än diskret. För jag har nu insett att det faktiskt är riktigt bra (om inte nödvändigt) att ha en eller flera brandsläckare hemma och såklart brandvarnare.

IMG_3163IMG_3116IMG_3124

Sedan vi skaffat hus har jag tänkt mer på detta och kanske för att jag blivit äldre och mer vis? 😉 … Det känns viktigt att tänka mer kring säkerheten hemma. Och är det inte konstigt att vi inte brandövar hemma!? På arbetsplatser och i skolan är det  självklart att göra det regelbundet, men man tillbringar ju ganska mycket tid hemma också.  Någon gång ibland skulle det det kanske vara en bra idé att se över sin egen brandsäkerhet? Så tillsammans med Sector Alarm och deras kampanj om brandsäkerhet, finns en perfekt och pedagogisk guide till hur vi alla kan brandöva hemma!

IMG_3152

Min erfarenhet av brandövningar och brandlarm är bedrövlig, jag skäms över hur respektlös jag har varit inför dessa. Inte i skolan, men när brandlarmet gått på några hotell jag bott på har jag snarare bara blivit trött och tänkt att det bara är en övning… och nonchalerat situationen. Inte ok, så nu vill jag ändra på detta och vara smart inför framtiden! Känns så viktigt, speciellt i vintertider när vi eller i alla fall jag tänder så många ljus inne… hur lätt hänt är det inte att glömma och du vet aldrig när faran är framme. Så bäst att ha en plan!

Gör det ni också, här finns Sector Alarms söta och viktiga film som visar hur ni kan brandöva hemma, speciellt viktigt för er med barn!

IMG_3137

Nu blir mitt uppdrag att få med mig Emil på brandövning… och göra en plan för oss 😉 mer om detta nästa vecka!

Dessutom ska vi sätta upp brandvarnare här hemma, ska bara klura ut bästa platserna?!

I samarbete med Sector Alarm.

2 kommentarer

 1. Hej Emma,
  Gillar att läsa din blogg, mycket bra skrivet och mycket fina bilder.
  Jag håller verkligen med, en vit brandsläckare är så mycket snyggare än den röda, absolut.
  Tyvärr så har det ett syfte att den är röd, som du och säkert alla vet för att det är den färg som syns bäst om olyckan skulle vara framme, vilket jag självklart hoppas den inte är.
  Det här vet du säkert men efter att ha jobbat inom området och även tycker som du, så kan det iaf vara värt att upplysa om. Kanske onödigt, jag vet inte.
  Önskar dig en fortsatt bra dag och stort lycka till med höjdhoppet i de sista tävlingarna och med allt annat också förstås 🙂
  Kram

  1. Mycket bra input! Tack snälla för det och för dina fina ord 😉
   Kram tillbaka!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *