MIDDAG MED KÄRA

Att laga, äta god och vacker mat tillsammans med nära, kära, vänner och familj det är bland det bästa här i livet tycker jag!

Såklart är det så mycket roligare att laga mat när du vet att det inte bara är du som ska äta av den.  Att sedan duka och skapa en vacker miljö att äta middagen i, det tycker jag nästan är ännu roligare.

För min del som elitidrottare så är kosten såklart högt prioriterad! Och även om jag inte anstränger mig till max varje dag, så är ändå måltider för mig en väldigt viktig rutin. Det är viktigt, både för att jag vill få i mig bra näring och rätt energi. Så att jag orkar träna och återhämta mig. Men också för att känslan  är viktig för mig, att skapa en stund som ger mig avkoppling och gärna stimulerar mitt kreativa sinne.

Därför gillar jag att göra måltiderna så vackra jag kan även till vardags och med det lilla. Som att tända ljus, plocka bort tråkiga papper från bordet. Laga mat med fina och olika färger, vilket gör så mycket! Dessutom innehåller ofta råvaror med färg fler nyttiga ämnen. Alltså dubbelt bra 😉

Mitt intresse för att äta och laga god mat, går inte suveränt bra ihop med att vara höjdhoppare. Som ställer höga krav på att vara lätt… tur att jag har hyfsade gener för just det. Dessutom är jag uppväxt med att äta ”nyttig” mat. Vilket jag är otroligt glad för. Det gör att laga och äta bra mat kommer naturligt för mig, och jag ser det som något inspirerande att kunna laga riktigt god, vacker och samtidigt nyttig mat!

Förstår att det inte kommer lika naturligt för alla… men jag lovar att kroppen mår och orkar så mycket mer när vi tar oss tid till det!

IMG_9866IMG_9873

Som sagt duka vackert och skapa en härlig miljö… här hittar ni dessa fina glasen från Eva Solo.

IMG_9881IMG_9939

Bara en liten blomma eller en kvist gör mycket.

IMG_9908

Det bästa med höstmörkret är att nu märker man när de levande ljusen är tända…

IMG_9961

Dessutom är det ju trevligt att dricka gott i fina glas 😉 till den goda maten.

IMG_9955IMG_9951IMG_9980

Här är en pesto, med rostade pumpakärnor och solrosfrön istället för pinjenötter. Brukar även ha citron i, tycker det blir fräschare och i detta fallet för att det passar extra bra till fisken.

IMG_9991

En ljummen potatissallad med belugalinser, polkabetor, rädisor, sparris och dijon-vinegrett.

IMG_9996

Skålar och tallrikarna kommer från Eva Trio Legio Nova

IMG_0041IMG_0066

Men innan dess, polkabetor i en citron- och honungsvinägrett med lite chevré på toppen.

IMG_0014IMG_0111IMG_0113IMG_0153

Så var maten det slut…

och som sagt porslin och glas hittar ni här hos Eva Solo och Eva Trio Legio Nova

2 kommentarer

  1. Vad fint! Tack för inspo!

    1. Kul att du gillar 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *