TISDAG I MAJORNA

Känns nästan lite tjatigt att återigen påpeka, vilken månad september har varit! Ändå gör jag det igen 😉 Fast igår vaknade vi till våt asfalt här i göteborg, och blöta banor på slottskogsvallen. Men lagom till att träningspasset var slut, sprack molnen upp och solen tog över!

IMG_9527IMG_9530IMG_9533IMG_9537IMG_9538IMG_9539

Efter en dag framför datorn, träning, möten och storhandling… tog jag med med kameran genom vårt lilla kvarter. För att köpa bröd till vår middagssoppa. Bara runt knuten ligger cum pane en ekologisk bakverkstad, så när vi vill lyxa till det lite med bröd. Då köper vi där. Du kan också stanna för en kopp kaffe, och kanske fika till…

IMG_9544IMG_9550IMG_9554 IMG_9560

Tog en minimal omväg hem, just för att vädret var så härligt… och då passerade jag Silverkällans Odlarkollektiv, här kan man bli medlem och dels få ta del av gemenskapen men såklart också odla sina egna grönsaker eller blommor!

IMG_9589IMG_9591IMG_9594IMG_9606IMG_9627

Sedan hem för att göra soppan…

Linssoppa.

Fräs lök och vitlök sedan i med riven morot och ingefära (ev curry). Fräs lite till, och jag steker i cocosolja. I detta fallet mest för smaken, men använder den annars för att det är ett nyttigt alternativ.

Sedan i med tomater (krossade, passerade eller vad du tycker är bäst) och så i med grönsaksfond eller buljong. Här hemma hittade vi även lite rödvinsrester och det skadar ju inte att hälla i, om man inte har det är det också gott att hälla i en skvätt balsamico-vinäger (det gör också att soppan blir lite fylligare). Smaka av med salt och peppar, jag använder chili.

Sedan får man ju inte glömma att hälla ner linserna, röda eller gröna.

Och tillsist i med basilika… eller någon annan trevlig ört 😉

Låt sjuda ihop ganska länge så blir smaken fylligare! och oftast är den ju godast dagen efter… så det gör inget att det bli rester!

2 kommentarer

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *