REFLEKTIONER OM NYA LIVET

Emma05londonloy

Gårdagens reflektioner…

Jag har precis dragit igång med grundträningen inför vinterns tävlingar, är inne på andra veckan nu. Jag börjar redan känna att min kropp tagit åt sig av träningen, det är verkligen en härlig känsla! Att känna hur du blir starkare, orkar mer och återhämtar dig snabbare… nu har det kanske inte skett så stor förändring på mig 😉 men lite märker jag ändå! Vilket är en så underbar känsla.

Just nu blandar jag tuffare pass av  bland annat hoppstyrka, uthållighet, core och ben med lättare återhämtande pass i form av genomblödning, stabiliserande core och rörlighet. Min kropp klarar inte längre av att köra flera tuffa pass i rad, så för mig är det väldigt viktigt att få lite luft emellan de tuffa passen.

Igår var jag på gymmet och körde mitt återhämtningspass… Just nu är vår friidrottshall stängd, så jag tränade på ett ”vanligt” gym, vilket jag nästan aldrig gör. Både kul, och lite läskigt! Kul för att det  är skönt att komma till en ny miljö, det ger ny inspiration och dessutom finns det så mycket rolig utrustning och allt är så lättillgängligt.

Men också lite läskigt, för jag tänker -är det här jag kommer hamna sedan? är detta min nya träningsvardag? och då får jag en liten jobbig känsla i magen… för även om jag kan tycka det är kul att träna på gym, så är det när det inte är rutinen (nu kommer kanske inte gymträning bli min rutin i framtiden, men väcker ändå tankar hos mig)

 Jag älskar att träna för att bli bättre, med ett tydligt mål för att hoppa högre och tillsammans med andra med samma mål. Jag kommer säkert hitta något bra alternativ eller vänja mig… men ändå lite läskigt känns det. Läskigt och på samma gång häftigt, att det snart är dags att gå vidare till ett nytt liv!

Sedan undrar jag om jag någonsin komma bort ifrån denna kroppsfixering, som min kära idrott har lämnat tydliga spår av i min hjärna…? Men återkommer till de funderingarna. 😉

2 kommentarer

  1. Detta är ju superintressant ämne. En annan tränar lite allmänt för att må bra och känna sig snygg. Du tränar för att det är ditt jobb! Kan verkligen tänka mig att det kommer kännas konstigt den dagen du slutar tävla. Vill helt klart läsa mer om detta.
    Stor kram!
    Lina

    1. Kul att du tycker det! ☺️ hoppas allt är bra och du har en fin helg. Kramar emma

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *