MIN HELG

Hej till en ny vecka!

Min helg har varit riktigt skön. Vi har kunnat sitta ute på balkongen i solen och ätit frukost i lugn och ro. Verkligen mysigt! Städat och rensat i garderoben, skönt när det är gjort i alla fall. Tränat och just nu känner jag av det, träningsvärk lite överallt 😉 Blivit bjudna på middag och varit på bio.

Ja det var väl ungefär det.

IMG_9440IMG_9450IMG_9458IMG_9459

Så har jag lagat mat med denna gigantiska salladslöken, som kommer från mina föräldrars trädgård.

Känns som att allt därifrån slutar i mycket större format 😉

Under hela min uppväxt har mina föräldrar odlat grönsaker, plockat svamp och bär i naturen.  När vi (min bror och jag) var små, då var vår trädgård inte så stor, då var det kolonilotten som gällde. När vi sedan flyttade och trädgården istället rymde alla blommor och grönsaksodlingar, fortsatte intresset.

När jag var liten kom jag ihåg att vi mest tyckte det var tråkigt, vi ”tvingandes” att plocka bär, hålla ogräset borta och gallra på våra små egna odlingslotter. Som pappa så entusiastiskt engagerade oss i…  Men dom blev alltid igenvuxna och rädisorna på våra lotter blev bara beska? Dessutom var det inte speciellt häftigt att odla egna grönsaker, det fanns ju många fler och olika sorters grönsaker att köpa i butikerna.

Men nu har jag definitivt ändrat mig, är så glad över allt (eller det lilla) jag ändå lärt mig, av växter, natur och framförallt intresset att odla sin egen mat. Hur häftigt det är att ett litet frö kan bli en stor planta! Och hur mycket mer det smakar… Tack för det, och för det fantastiska trädgårdslandet som jag bara kan plocka gigantiska grönsaker ifrån 😉

IMG_9484IMG_9486

Färskpressad äpplejuice från äpplena på vår gård, med ingefära i, läste Elin Lannsjös blog och blev sugen!

Och den blev så vakert rosa av det röda skalet.

IMG_9515IMG_9524

Lite nytt… Hälsade på hos PAP och deras utförsäljning i fredags och fick med dessa två små söta. Tänkte att Camilla och jag ska ha våra fina visitkort i något annat fint.

Gårdagens core-träning, var denna boken inspirationen till… och det sög ordentligt i magmusklerna kan jag säga!

Sedan kunde jag inte låta bli att köpa med mig denna fina, till annalkande höstmörker!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *