TRÄNING

Dags att dra igång träningen mot vinterns tävlingar! Sommaren blev inte blev riktigt vad jag hoppats på, och nu har jag alltså bestämt mig för att denna vintern (inomhussäsongen jan-mars) blir min sista. Jag hoppas att kroppen vill det jag vill, att jag kan få avsluta karriären med att få tävla och känna att höjderna finns där.

Sommaren innehöll mycket frustration, men också en känsla av att när kroppen är beredd, så är det otroligt härligt att hoppa höjdhopp! Och jag skulle så gärna vilja känna det fullt ut igen, innan jag går vidare med mitt liv utanför elitidrotten.

Jag har haft två veckor på mig att hämta andan och ladda om, hade jag haft en normal tävlingssommar bakom mig, då hade det aldrig räckt! Men nu när jag knappt kunnat tävla eller träna på ordentligt, så det känns helt lagom. Jag vill hellre försöka ge min kropp en chans att komma i slag inför vintern. I mars hålls inne-EM i Belgrad, det är alltså målet. Min debut i seniormästerskap gjorde jag på inomhus EM i Madrid 2005. Så vore ju fint att sluta med samma typ av mästerskap.

IMG_9223

Första träningsperioden, som i mitt fall just nu är en månad är fokus att bygga grunden. Att stärka kroppen, och öka uthålligheten. Men utan vikter, istället bara med egna kroppen som redskap (för att min något sargade rygg ska få en chans att bättra sig och klara av nästa steg). Springa, hoppstyrka, bålstyrka och allt så att det svider rejält i musklerna och flåset hela tiden finns där… och du ställer dig frågan? Varför? – Varför utsätter jag mig för detta! Men så i nästa stund, sprutar endorfinerna och det är så skönt att ha klarat av ett tufft pass. Härligaste är att känna att man blir starkare, orkar mer och mer!

Och för att kunna orka träna bra och sedan kunna ta åt sig av träningen, krävs bra näringsrik mat! Vilket kräver lite planering… men med en bra grund av bra mat blir träningen så mycket enklare och mer effektfull. Och min motivation till att äta bra, näringsrik mat kommer nästan alltid när jag tränar hårt. Det är som att kroppen vet precis vad den vill ha för att kunna prestera på topp! Men kanske i och för sig kan vara, att jag har programmerat in den på just det, under mer än halva mitt liv..?

IMG_9239IMG_9230IMG_9249

För tillfället är vår inomhus-hall stängd, så tur för oss att vädret är helt underbart, och det bara är njutning att träna i ljummet höstväder.

IMG_9256IMG_9263

Och på vårt vackra Slottskogsvallen, verkligen en vacker arena, kommer sakna att träna här!

IMG_9236IMG_9264IMG_9268

Just nu längtar jag tills de första veckornas träning är avklarad och jag har kommit i lite bättre träningsform, så att inte varje pass slutar i träningsvärk i typ hela kroppen!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *